Com ens agradarà menjar-nos les maduixes aquest primavera...


Els nens i nenes d'infantil hem confeccionat un parell de saquets de plantes remeieres per a la classe. Amb el de romaní serem capaços d'agafar energia per quan estiguem una miqueta cansats, i el d'espígol ens ajudarà a relaxar-nos quan estiguem nerviosos.


Ens agrada tenir l'escola ben engalanada. Aprenem diferents trucs de jardineria!!!


Els  companys i companyes de 2n hem anat a buscar material al bosc del davant de l'escola per a construir dos bonics hotels d'insectes. Els insectes ens ajudaran a controlar alguna de les plagues de les plantes com els pugons de l'hort i a pol·linitzar plantes com les faveres.


Els nens i nenes d'infantil han sembrat julivert i l'han trasplantat a una de les parcel·les de l'hort.


Els nens i nenes de 1r construeixen l'Amiga ocell que hem posat a l'hort.


A 5è-B fan el projecte de "La xocolata". Han portat llavors de cacau i les han sembrat en un petit hivernacle, doncs el cacau és un arbre que viu en clima tropical, caracteritzat per les altes temperatures i humitat; caldrà regar en abundància!!!!


El tiet de l'Adrià Piqué ens ha regalat un arbre molt especial; un Ginko biloba, que a partir d'avui ens acompanyarà a l'hort l'escola. Moltes gràcies!!!


Els nens i nenes d'infantil trasplantem les farigoles fetes d'estaquetes dels companys i companyes de 1r.


La primera collita ens deixa pas a rehabilitar i deixar en repòs un temps una parcel·la de l'hort.


Els saquets de sals de bany de romaní ens revitalitzaran quan estiguem cansats!


Quina sort! Quin gran recurs natural que tenim davant de l'escola! Avui 1r s'han transformat en recol·lectors/es de romaní!


És el temps de sembrar faves. Preparem la terra i... llavors cap a dintre!!!


L'espai verd agraeix als alumnes de 5è la seva tasca de jardineria.


Les infusions ens permetran absorbir totes aquelles bones propietats de les plantes medicinals.


Els inicis de la cistelleria amb vímet. Els salzes del laberint de l'escola ens el faciliten. Aquestes obres d'art decoraran els arbres de nadal de les diferents cases de les famílies de 3r.


5è, la classe del romaní, fa estaques de la planta que els representa!


A 1r han multiplicat farigola amb esqueixos. Aquestes plantes ens seran molt útils per repoblar el pati i l'espai verd, així com aprofitar-les per les seves meravelloses propietats!


Com han xalat els i les alumnes de 2n fent estaquetes d'espígol...


A l'escola hem trobat tres tipus de terra diferent; els nens i nenes d'educació infantil observen les seves diferències a través de la lupa binocular. Fins i tot hi ha qui ha tingut la sort de veure un "tossinet de sant Antoni" ben d'aprop!


L'Aloe vera té moltes propietats curatives. Busquem un bon lloc per a plantar-ne un parell de petitets.


A les cols els agrada que les calcin. Agafem terra bona de la compostadora i la posem al coll de les plantes.


Algú de la classe ha portat llavors de rave, cal sembrar-les que n'és el temps!


Anem lligant el laberint de salzes. Atenció que no s'escapi cap branqueta!!!


A 4t els ha interessat molt la sàlvia, aquesta planta que serveix per a tantes coses... fins i tot amb les seves fulles s'han pogut rentar les dents! És per aquests motius que l'han multiplicat pel mètode de l'estaquillatge (fer estaquetes o esqueixos).


La varietat d'enciam "negret de Reus" és la preferida dels i les alumnes de 1r.


A 2n han decidit plantar escaroles!!!


Els i les alumnes de 5è fan alcohol de romaní que deixaran a sol i serena durant 40 dies per utilitzar-lo després de fer educació física, això els servirà per tonificar la musculatura.


Els nens i nenes d'educació infantil sembren calèndules per posar a l'hort. Aquesta planta ens ajudarà a tenir pol·linitzadors a la primavera i a prevenir algunes malalties de les plantes. També ens podrà servir per fer ungüent de calèndula per als cops i cremades.


Després de la preparació del terreny i la posada d'estaques i fils per part dels alumnes, encetem la plantació i sembra de cara a l'hivern: comencem amb espinacs i cols.